3 казуса от практиката на интериорния дизайнер

Гафове от практиката. No 1
Изпълнение на проект за интериор на бар-кафене.

На едната стена в тоалетната на заведението трябва да се монтира голямо огледало с размери 1.50 м. х 2.00 м. Дизайнерите използват силикон, който има нужда от максимум 24 часа, за да се втвърди. През това време огледалото се притиска плътно към стената чрез дървена структура, която прилича на скеле. След като материалът е изсъхнал, подпорите се премахват.

Няколко минути по-късно се чува стъкленият трясък на стотици разпилени парченца. Огледалото е на пода. Ще трябва всичко да започне от начало – висока цена за некачествения силикон.

На същия обект… No 2

За скритото осветление в окачения таван се купуват пури, които светят в червено. Възниква проблем: при 3 от тях се получава синкав нюанс, който се ‘кара’ с цветовата гама на интериора. Интересният ефект би зарадвал дизайнерите ако беше планиран. Вероятно в боята има частици, които отразяват светлината и я пречупват по различен начин… (А ако пак се случи? На кутията с боята нямаше предупреждение за неочаквани светлинни изненади…;)

Жилище в столицата No 3

Спалнята ще бъде изработена по проект на интериорните дизайнери. Мебелистът приема проекта и се съгласява с определен срок за изработка. След месец той уверява екипа, че няма да има трудности с поръчания мебел, защото той вече е използвал идеята за друг клиент и всичко е било наред. И тъй като въпросите за авторските права и интелектуалната собственост не са уредени у нас, възможно е да се стига до такива ситуации.

Клиентът, собственик на обекта може да види своята спалня, „изработена по индивидуален проект” в дома на свой приятел или в мебелно ателие…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s